FAQ

Till vem riktar sig preBALANS kurser? Måste jag vara vig/ung/smal?
preBALANS riktar sig till alla som vill vistas i en lugnande miljö och förbättra sitt välbefinnande. Oavsett förutsättningar och nivå välkomnas du lika varmt till vår studio. Vi bryr oss om dig, vilket vi visar genom höga krav på läraren som alltid utmanar dig utifrån just dina behov. Hos oss är varje människa unik!

Vad kostar era kurser?
Aktuellt pris för just den kurs du är intresserad finns att läsa när du klickar på “Boka-symbolen” under kursbeskrivningen. Där hittar du också information om lärare, tillfällen, datum m.m.

Vilken kurs ska jag välja?
Börja med att fråga dig själv vad du är ute efter och vilka mål du har. Läs sedan igenom de olika kursbeskrivningarna för att hitta en kurs som stämmer överens med dina intressen. Du kan också anmäla dig till några av våra introduktionskurser i yoga och pilates (länkar) eller ta en Drop in-klass (länk) innan du bestämmer dig.

Jag kan inte alla kurstillfällen, kan jag “ta igen”?
Vi vill att du ska få gå de gånger du betalar för. Så säg till i förväg/maila oss om din frånvaro så hittar vi en lösning. Du kan ta igen på någon av de andra kurserna av samma form/nivå och under din bokade kurs gång. Du kan alltså inte “spara” missade tillfällen till en kommande kurs. Prata gärna med din lärare om vilken klass som kan vara lämplig för dig att ta igen. Klassen tar du i mån av plats, så kom i god tid när du ska ta igen!

Jag vill träna mer än en gång i veckan. Vad erbjuder ni?
Vad härligt att du funnit inspiration till din träning! När du går på två kurser parallellt så får du även delta utan kostnad på alla andra kurser av samma typ. Som exempelvis yogaelev får du alltså gå på alla andra yogakurser.

preBALANS erbjuder personlig träning, boka gärna en tid som skräddarsyr vi ett program utefter just dina behov.

Vad är Sommarkort och Midvinterkort?
Under sommar och jul erbjuder vi ett förmånligt kort som ger dig tillgång till ALLA klasser på preBALANS. Schemat ser lite annorlunda ut än vanligt, och till klasserna välkomnas alla nivåer. Perfekt för dig att prova på nya typer av träning och inspireras inför kommande kursstarter. Klasserna har ett begränsat antal platser, så kom i tid! Du som köper kortet har förtur till plats. Vill du komma på enstaka klasser som Drop-in elev så är det också möjligt.

Vad har ni för erbjudanden just nu?

På preBALANS erbjuder vi dig som bokar sig på två parallella kurser, att kostnadsfritt delta på alla andra klasser av samma träningsform. Detta innebär att du alltså kan träna alla dagar som din kursform erbjuds, trots att du endast betalar för två! Med samma kursform avses de klasser med samma namn som de du bokat.

Du får 10% rabatt när du bokar dig för en hel termins kurs och betalar hela kursavgiften innan kursen startar. Detta erbjudande gäller vid kursstarter i januari och augusti på kurser som löper under hela terminen. Rabatten dras automatiskt vid bokning.

För dig som bokar dig till flera kurser gäller en ännu större rabatt. Fråga oss om vad som är aktuellt just nu!

Övriga erbjudanden finns att läsa om i våra Nyhetsbrev. Du kan anmäla dig till våra nyhetsbrev här >>>

FAQ

PreBALANS är för dig som vill vistas i en lugnande miljö där det personliga inslaget är av största vikt. Här är alla välkomna och du utmanas på sin nivå. Våra höga krav på kvalité återspeglas i såväl instruktörer som miljö. Vi bryr oss om dig – lite extra. Här möts du av en varm och välkommande atmosfär, i vilken du lättare kan finna det stora i det lilla. – En stund av lugn, en ostörd plats där du kan låta din kropp och själ få den tid och energi den längtar efter.

Hur går det till att träna hos preBALANS?

PreBALANS är en medlemsklubb med begränsat antal medlemmar. Här finns det träning som passar alla. Vi har ett genomtänkt träningsutbud med två specialanpassade salar för vår holistiska träning i studion på Springpostgränden. Våra lärare, rådgivare, massörer finns givetvis på plats för att hjälpa dig att uppnå dina individuella mål. Allt för att du ska få ut maximalt resultat av din träning. PreBALANS är för dig som tar träning, hälsa och välbefinnande på allvar, och som ställer höga krav på träningsmiljö, personligt bemötande, feedback och återkoppling. Välj den eller de kurser som passar dig i samråd med oss. Du betalar kursen i förskott och en kurs är på ca 10 tillfällen med träning en gång/vecka.

Nya kurser startar oftast två gånger/termin. På hemsidan under HÄNDER ser du framåt i tiden när kommande kurser drar igång. Genom att vi tränar i små personliga slutna grupper får du mer ut av din träning och utmanas mer, då alla är på samma nivå. För dig som vill träna flera gånger i veckan har vi förmånliga erbjudanden. Vi har dessutom ett förmånligt kort för träning på lunchen. Klasserna som innefattas i detta kort är lunchyoga och lunchpilates.

Vad kostar kurserna?

När du hittat en kurs av intresse under  KURSER klickar du på ”Boka-symbolen”  och kommer då till vårt bokningssystem där du hittar information om kursens lärare, dagar, datum, priser, platser som är kvar och allt annat.

Har ni några erbjudande just nu?

1. När du bokar dig och går två kurser parallellt så får du (i mån om plats) gå fritt på alla andra klasser av samma form under samma period. Detta är väldigt förmånligt för dig som satsar på din träning och vill träna flera dagar i veckan. Observera att samma form är att de klasser du kan delta på heter samma sak.

2. Du får 10% rabatt när du bokar dig för en hel termin på samma kurs och betalar hela kursavgiften innan kursstarten vecka. Detta erbjudande gäller vid kursstarter i januari samt augusti. De kurser som det går att boka hela terminen och då få denna reabatt kommer rabatten automatiskt upp och du ser det rätta priset efter att rabatten dragits. Om den inte kommer upp så innebär det att just den kursen tyvärr inte går att boka för hela terminen.

3. Vi har ett förmånligt kort för lunchträning. Klasserna som innefattas i detta kort är lunchyoga & lunchpilates.

Vilka öppet tider har ni?

Vi har endast öppet efter överenskommelse. Vi finns alltid på plats och shoppen är öppen ca 15-30 minuter innan och efter varje klass och tiderna ser du under aktuellt schema.

Jag har ont i X, kan jag träna hos er och vad rekommenderar ni?

Våra instruktörer har grundlig utbildning och då även viss kunskap om bemötandet av olika skador och smärta. All träning sker under ditt eget ansvar där instruktören ger råd och övningar för smärtfri träning som bygger upp din kropp på ett hälsosamt sätt.  Första gången du kommer till oss får du fylla i en mindre hälsodeklaration, då vi går igenom eventuella skador och besvär. Har du några specifika skador eller besvär så rekommenderar vi att träningen sker i samråd med din läkare, sjukgymnast eller liknande. Vi har även gott samarbete med sjukgymnaster, naprapater, osteopater, kiropraktorer, homeopater osv.

Vilken kurs ska jag välja?

Börja med att fråga dig själv vad du är ute efter och vad ditt mål är?Läs sedan under de olika kursbeskrivningarna under respektive kurs för att hitta en kurs som stämmer överens med dina svar på frågeställningarna ovan. Om du aldrig tidigare tränat och nu vill komma igång med något, så är Pilates en bra grund som du har nytta av på alla kommande kurser vare sig det blir Pilates i fortsättningen eller något annat. Vi har något för alla.

Vilken typ av yoga kan jag utöva hos er?

Våra instruktörer har flera olika typer av utbildningar och mångårig erfarenhet av yoga. Vi kallar därför kort och gott vår yoga för: yoga. Vi utgår från Anusara yoga och dess grundprinciper som är basen på våra kurser och sedan är det upp till varje lärare att sätta sin personliga prägel genom kunskap som krydda på kursen. Vi blandar och tar det bästa från andra yogaformer där just den läraren hämtat inspiration. Vi erbjuder med jämna mellanrum workshops i specifika yogastilar. Under sidan VÅR YOGA kan du läsa mer ingående om våra olika yogaformer.

Vad är TRX?

TRX är en revolutionerande metod där du använder din egen kroppsvikt som motvikt. Träningen passar allt från nybörjare till elit, då du enklet själv anpassar nivån på övningarna. Hela bålen (Core) är med hela tiden i alla övningar. En hand eller fot är i TRX suspensen och resten av punkterna är i golvet. En fantastisk blandning av styrka, balans, koordination, flexibilitet, explosivitet, kondition och såklart core stabilitet. Det är som alltid små PT- (personlig träning)  grupper. TRX är perfekt att kominera med yoga eller att du använder dina pilates kunskaper i kombination med TRX träning. ”Make your body your machine”!

Vad ska jag ha för kläder på mig?

Yoga och Pilates salarna håller en behaglig temperatur på ca 25 grader i början på klassen och är väl ventilerade. Mjuka, gärna åtsittande kläder brukar vara bäst, då du får rörelsefrihet och instruktören kan se hur du rör dig och hjälpa dig så du gör rätt. Det finns ekologiska filtar i salen som du kan ha över dig i avslappningen så lämna överdragströjor osv. i omklädningrummet.
Yoga utövas fördelaktigt barfota på en ”sticky mat” så att du inte glider och känner dig jordad. Vi säljer marknadens bästa yoga mattor.
Pilates utövas oftast med strumpor eller five fingers på fötterna. Gärna åtsittande kläder och en avlastande matta är av stor vikt. Vi säljer olika varianter av pilates mattor.
Funtionell styrka, TRX, boxning rekommenderar vi barfota eller fivefingers på fötterna. Ta med dig en handduk för svetten, då hygienen är viktig för oss. Till dessa klasser behöver du även vattenflaska.

Trivselregler och vidare information kan du läsa om under FÖR ALLAS TRIVSEL.

Kan jag låna en matta?

Vi har mattor av högsta kvalité (Manduka) som rengörs efter varje användning för god hygien. Dessa kan hyras för 20 kronor/gång. Vi säljer även marknadens bästa mattor (går ej att köpa i handeln)  både för pilates och yoga och de allra flesta väljer att investera i en egen.

Jag kan inte alla kurstillfällena, kan jag ”ta igen”?

Om du säger till i förväg eller mailar oss innan om din frånvaro så gör vi allt i kan för att lösa det så smidigt som möjligt. Vi vill att du ska få de gånger du betalar för.  Du kan då endast delta på någon av de andra kurserna som är av samma form, karaktör och nivå och det gäller endast under kursens gång.

Du kan alltså inte spara eventuellt missade gånger till kommande kurs, utan de måste tas igen under kursens gång.
Prata gärna med din instruktör om vilken annan kurs som kan vara lämplig för dig att ta igen i. Du är dock inte garanterad plats i kursen du tar igen i, utan det är i mån av plats, vilket vi i förväg tyvärr inte kan meddela utan du bara kommer och chansar.  Än så länge har alla alltid fått plats då ni är så flexibla och kärleksfulla.

Jag vill träna mer än en gång/vecka, hur gör jag?

Underbart att du har funnit din inspiration. När du går på två kurser parallellt t.ex. yoga grund måndag och pilates grund onsdag, så får du delta utan kostnad på alla andra kurser av samma typ/form/nivå.  I detta exempel alltså alla pilates- och yogakurser. Du får också delta utan kostnad på lunchklasserna.

Du kan även boka tid för personlig träning och få ett program anpassat för just dina behov.

För dig som just nu är aktiv på någon av våra kurser går det bra att komma som drop-in på alla andra kurser av samma typ/form/nivå och betalar då 200 kronor/klass. Observera att det inte går att förboka plats.

Har du möjlighet att träna dagtid så finns det ett fömånligt lunchkort med yoga och pilates träning på lunchen tre dagar i veckan

Har ni Drop In?

På PreBALANS har vi valt att arbeta i kursform, då detta gör att vi kan hålla en högre kvalité och deltagarna kan avancera tillsammans. Nu finns det dessutom möjlighet att komma som drop-in på kurserna – Perfekt för dig med oregelbundet schema, för dig som vill träna mer eller för dig som inte ännu är kund hos PreBALANS. Notera att lunchklasserna alltid är så kallade ”öppna klasser” där, vi bara instruerar dig och kör på – medans på kurserna lär vi dig hur du ska göra och har noga koll på tekniker och speciell problematik. Om du kommer som drop-in på en kurs som du inte följt från början kan du därför ha missat delar av det som vi gått igenom vid tidigare tllfällen. Håll ett öppet sinne och häng med så gott du kan!

Vi ber dig att läsa igenom våra trivselregler innan du kommer på kurs/klass. Vi har inte möjlighet att svara på mejl om antal lediga platser eller liknande. Det är bara att dyka upp….

Under Drop In kan du läsa mer om priser samt vilka klasser, tider osv. som du kan komma som Drop In,

Vad är en Livsnjutardag?

Gemenskap är viktigt för oss på preBALANS vilket vi på yogaspråk kallar KULA (community of the heart) då vi ser hälsa som något mer än ”bara träning”; Även den sociala biten och samhörigheten är en viktig del av hälsan.

Medlemmarna kommer själva med förslag på vad för dem är Livsnjutning och sedan arrangerar vi det. Det kan t.ex. vara matlagningskurs, sabreringskurs, spa-dag, hundpromenader m.m. Har du tips på kul aktivitet så maila oss!

Livsnjutardagar arrangerar vi för våra aktiva medlemmar ungefär en gång i månaden.

Vad är sommarkort & Midvinterkort?

Under sommaren & julen kan du förmånligt köpa ett kort och träna på ALLA klasser. Under denna tid ändrar vi alltså från det normala upplägget med kurser och klasserna hålls så att alla kan vara med. Du utmanas på din egen nivå. Nu kan du passa på att prova de andra typerna av träning under denna period och blir inspirerad till att födjupa dig och boka dig till någn av kommanande kursstarter. Vill du komma enstaka gång så går det också bra. Kom i tid, då det är först till kvarn och begränsat antal platser. De som har köpt kort har förtur till plats.

Finns ni på Facebook?

Ja, vi finns på Facebook. Gå gärna in och ”GILLA” oss, så får du  information och inspiration. Dela gärna till alla dina vänner så att även de får se hur fint vi har det på preBALANS.

Till vem riktar sig preBALANS kurser? Måste jag vara vig/ung/smal?
preBALANS riktar sig till alla som vill vistas i en lugnande miljö och förbättra sitt välbefinnande. Oavsett förutsättningar och nivå välkomnas du lika varmt till vår studio. Vi bryr oss om dig, vilket vi visar genom höga krav på läraren som alltid utmanar dig utifrån just dina behov. Hos oss är varje människa unik!

Vad kostar era kurser?
Aktuellt pris för just den kurs du är intresserad finns att läsa när du klickar på “Boka-symbolen” under kursbeskrivningen. Där hittar du också information om lärare, tillfällen, datum m.m.

Vilken kurs ska jag välja?
Börja med att fråga dig själv vad du är ute efter och vilka mål du har. Läs sedan igenom de olika kursbeskrivningarna för att hitta en kurs som stämmer överens med dina intressen. Du kan också anmäla dig till några av våra introduktionskurser i yoga och pilates (länkar) eller ta en Drop in-klass (länk) innan du bestämmer dig.

Jag kan inte alla kurstillfällen, kan jag “ta igen”?
Vi vill att du ska få gå de gånger du betalar för. Så säg till i förväg/maila oss om din frånvaro så hittar vi en lösning. Du kan ta igen på någon av de andra kurserna av samma form/nivå och under din bokade kurs gång. Du kan alltså inte “spara” missade tillfällen till en kommande kurs. Prata gärna med din lärare om vilken klass som kan vara lämplig för dig att ta igen. Klassen tar du i mån av plats, så kom i god tid när du ska ta igen!

Jag vill träna mer än en gång i veckan. Vad erbjuder ni?
Vad härligt att du funnit inspiration till din träning! När du går på två kurser parallellt så får du även delta utan kostnad på alla andra kurser av samma typ. Som exempelvis yogaelev får du alltså gå på alla andra yogakurser.

preBALANS erbjuder personlig träning, boka gärna en tid som skräddarsyr vi ett program utefter just dina behov.

Vad är Sommarkort och Midvinterkort?
Under sommar och jul erbjuder vi ett förmånligt kort som ger dig tillgång till ALLA klasser på preBALANS. Schemat ser lite annorlunda ut än vanligt, och till klasserna välkomnas alla nivåer. Perfekt för dig att prova på nya typer av träning och inspireras inför kommande kursstarter. Klasserna har ett begränsat antal platser, så kom i tid! Du som köper kortet har förtur till plats. Vill du komma på enstaka klasser som Drop-in elev så är det också möjligt.

Vad har ni för erbjudanden just nu?

På preBALANS erbjuder vi dig som bokar sig på två parallella kurser, att kostnadsfritt delta på alla andra klasser av samma träningsform. Detta innebär att du alltså kan träna alla dagar som din kursform erbjuds, trots att du endast betalar för två! Med samma kursform avses de klasser med samma namn som de du bokat.

Du får 10% rabatt när du bokar dig för en hel termins kurs och betalar hela kursavgiften innan kursen startar. Detta erbjudande gäller vid kursstarter i januari och augusti på kurser som löper under hela terminen. Rabatten dras automatiskt vid bokning.

För dig som bokar dig till flera kurser gäller en ännu större rabatt. Fråga oss om vad som är aktuellt just nu!

Övriga erbjudanden finns att läsa om i våra Nyhetsbrev. Du kan anmäla dig till våra nyhetsbrev här >>>