Pilates

Här kan du läsa om våra Pilateskurser. Under varje kurs kan du boka dig genom att klicka på ”Boka-symbolen”. Du kommer då till vårt bokningssystem och får alla uppgifter såsom pris, startdag, lärare, eventuellt uppehåll för din kurs och annat.

Pilates

Introduktion

Pilates Introduktionskurs

Under en intensiv helg erbjuder vi en introduktionskurs i Pilates. Kursen är både praktiskt och teoretiskt lagd. Vi går grundligt igenom Pilates grundprinciper.  Vi går igenom positioner såväl liggande, sittande som stående. Vi berör styrka, smidighet, rörlighet, balans och koordination och jobbar runt hela kroppen..

Inga förkunskaper krävs. PreBALANS bjuder på fika i pausen.

Denna introduktionskurs rekommenderar vi dig som är nyfiken på att prova på Pilates. Introduktionskursen är perfekt att gå inför grundkursen. Vi rekommenderar också denna kurs för dig som haft ett uppehåll i din pilatesträning eller vill repetera och finslipa tekniken. Perfekt för dig som deltar på lunchklasserna. Under denna helg blir det mycket Pilates på kort tid. PreBALANS bjuder på fika i pausen.

Pilates Mix

Under denna kurs lär du dig grunderna i Pilates och får inblick i Pilates filosofi och historia. Kan du redan grunderna så kommer du att utmanas på din nivå.
Vi utgår från grundprinciperna: andning, centrering, kontroll, koncentration, precision, och flytande rörelse. Hela kroppen tränas men tonvikten ligger på ryggraden ”hållningsträning” och rörelserna från ”Primary Series” utförs långsamt och mjukt.
I denna kurs görs rörelserna på matta men du som vill kommer att utmanas med redskap.

Varje klass inleds med med en reflektion över kroppen och avslutas med en avslappning.

Träningen sker i små personliga grupper och anpassas efter dina förutsättningar och önskemål. Passar utmärkt även för dig med ryggproblematik eller för dig som senior men även för dig som önskar förebygga ryggproblem eller vill få bra hållningsträning. Alla utmanas på sin nivå.

Pilates

Mix