[vc_row padding=”0 0 35%” bg_image=”99″ inertia=”0.1″][vc_column width=”1/1″][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjJ0b3AlMjIlM0UlM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0NoMiUyMGNsYXNzJTNEJTIydGl0bGUtYm90dG9tLWF0dGFjaGVkJTIyJTNFQkFSQSUyMEYlQzMlOTZSJTIwRElHJTNDJTJGaDIlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_wp_custommenu nav_menu=”39″ title=”För dig”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_raw_html]JTNDcCUzRUklMjBhbSUyMHJhdyUyMGh0bWwlMjBibG9jay4lM0NiciUyRiUzRUNsaWNrJTIwZWRpdCUyMGJ1dHRvbiUyMHRvJTIwY2hhbmdlJTIwdGhpcyUyMGh0bWwlM0MlMkZwJTNF[/vc_raw_html][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_wp_custommenu nav_menu=”38″ title=”Snabbmeny”][/vc_column][/vc_row][vc_row padding=”0 0 25%” bg_image=”74″ inertia=”0.1″][vc_column width=”1/1″][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjJtYXNzYWdlJTIyJTNFJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTNDaDIlMjBjbGFzcyUzRCUyMnRpdGxlLWJvdHRvbS1hdHRhY2hlZCUyMiUzRU1BU1NBR0UlM0MlMkZoMiUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_wp_custommenu nav_menu=”39″ title=”För dig”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_wp_text text=”Behandlingsmetoder
Svensk klassisk massage, Triggerpunktsteknik, Muskeltöjning, Idrottsmassage, Avslappningsmassage (Fibromassage), Shakti spikmatta (original), Koppningsmassage, varm oljemassage samt gravidmassage.

Priser
30 min 400 kronor
60 min 600 kronor
90 min 750 kronor

Erbjudande
Du får 50% rabatt på var 5:e behandling (gäller samtliga behandlingar på preBALANS).”][vc_wp_text text=”Typer av massagebehandlingar
En massage kan vara väldigt skön, behaglig och avslappnande, men också väldigt specifik och inriktad på att behandla specifika problem.

Halvkroppsmassage 30 min: Under halvkroppsmassagen arbetar vi mer med specifika muskler och problem­områden terapeutiskt. Massagen fokuseras på det spända och ömmande området.

Helkroppsmassage 60 min: Helkroppsmassagen är en mer generellt fördelad behandling och eventuella problemområden behandlas inte lika specifikt som under halvkropps­massagen. Om det finns behov för 60 min mer behandlande massage, så går det även att boka det.

Avslappningsmassage (Fibromassage) 90 min: Avslappningsmassagen är en avkopplande och mycket rogivande massage som utförs i väldoftande och välgörande uppvärmd Ayurveda olja. En helhetsupplevelse för både kropp och själ.

Gravidmassage: Avslappningsmassge med varm skön olja som reducerar svullna ben och där vi behandlar spänningar i säte, rygg, nacke, axlar. Stresshormonerna; noradrenalin och kortisol nivåer sänks, serotonin och dopamin ökning ger humörshöjande effekt och beröringshormonet oxcytocin skapar välbefinnande. Smärta, och svullnad reduceras och massagens beröring verkar rogivande för både mamma och barn.

Koppningsmassage: Djup bindvävsmassage. Genom mjuka kinesiska sugkoppar av gummi bildas vakum, som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen och avgiftningen av slaggprodukter förbättras. Det är perfekt att behandla triggerpunkter med. Flödet i lymfsystemet förbättras och därmed får man även ett friskare och bättre immunförsvar. Koppningsmassage är även bra vid celluliter och ger dessutom huden extra liv och lyster.

Shakti behandling (Indisk energi matta) 60 min: 6000 akupressurpiggar gör Shakti-spikmattan till ett mycket effektivt verktyg för att lösa muskelspänningar. Det känns lite direkt när du lägger dig på den men efteråt kan du uppleva en underbar avslappning och värme i kroppen. 40 min på Shakti-mattan och sedan 20 min massage.

Vi säljer även Shakti-mattor som är utmärkt hjälp vid bl.a. sömnsvårigheter.

Vill du boka tid eller vill du veta mer?
Maila på: petra@prebalans.se eller ring oss på 042 – 400 44 41″][vc_wp_text text=”Vad är massage?
Det franska ordet massage kan härledas från arabiskans mass (att trycka) eller grekiskans masso (jag knådar).

Massage är en behandling av kroppens mjukdelar med syfte att påverka både kroppsliga och emotionella faktorer. All massage bygger på att huden, vårt största sinnesorgan, berörs. Massage är en gammal manuell behandlingsmetod där musklerna bearbetas med händerna genom mekanisk bearbetning i syfte att beröra, stryka, knåda, friktionera samt töja muskulaturen.

Hur påverkas vi av massage?
Vid beröring av huden aktiveras parasympatiska nervsystemet som utsöndrar bl.a. lugn-och-ro hormonet oxytocin. Kroppen reagerar med att hjärtfrekvens och blodtryck sjunker, halter av stresshormoner minskar, toleransen av smärta ökar och musklerna slappnar av och blodet leds till mag-tarm kanalen för ett optimalt upptag av föda. Effekterna liknar en antistressreaktion och psykiskt blir vi lugna, avslappnade och orädda. Vi kan utifrån detta konstatera att beröring som förmedlar omtanke, uppmuntran eller tröst är något vi alla behöver få för att utvecklas till harmoniska människor med balans mellan kropp och psyke.

Massagens goda effekter
Massage har många goda fysiologiska och psykologiska effekter. Massagen uppges ha en verkan både på kroppsliga och emotionella faktorer, såsom ökat flöde i lymfan och blodcirkulationen (smärtor och trötthet beror ofta på en lokal blodbrist som motverkas av massagen) och sammanväxningar och knutor i musklerna motverkas. Även hormon-utsöndringen påverkas.

Fler goda effekter är exempelvis
Skapar avslappning

Motverkar spänningar vid smärttillstånd

Motverkar stress och lugnar nervsystemet

Stärker immunförsvaret

Ökad blod- lymfcirkulation

Gör spända muskler mjuka och elastiska

Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad

Allmänt ökat välbefinnande

Ökar utsöndringen av vätska och restprodukter

När och hur ofta?

Har du spänningshuvudvärk, stela axlar, ont i ryggen eller stressad efter en intensiv arbetsvecka? Regelbunden massage är effektiv mot ryggvärk, nack- och axelbesvär och kan ofta vara nyckeln till att behandla huvudvärk, musarmsbesvär och Ischias. Även om man inte har tidigare besvär så är massage både förebyggande och behandlande och bidrar till ett allmänt välmående. Bästa resultat märks vid upprepad och regelbunden behandling.

Behandlingsreaktioner
Efter en massagebehandling kan man uppleva reaktioner som trötthet, frossa, lätt huvudvärk, muskelömhet (träningsvärk-liknande känsla) och ökad urinmängd.”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_wp_custommenu nav_menu=”38″ title=”Snabbmeny”][/vc_column][/vc_row]